Espai Orígens

Informació de contacte:

 

 

Espai Orígens

Carretera C-13, km 44
25613, Camarasa
Web: www.espaiorigens.es
Email: espaiorigens@gmail.com
973 42 04 27

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • Redescobrim la prehistòria amb la recerca arqueològica

   
   
  Espai Orígens és un centre situat al peu de la serra del Montroig, molt a prop de l’aiguabarreig entre els rius Segre i Noguera Pallaresa, que es dedica a la divulgació del patrimoni natural i cultural de la zona del Montsec (la Noguera). Estem especialitzats en el període prehistòric des dels vessants lúdic i turístic però també investigador. D’aquesta manera pretenem relacionar el coneixement que es desprèn del treball de recerca dels arqueòlegs del Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la UAB amb les activitats de  caire experiencial que duem a terme per a tot tipus de públic.
   
  El centre és el punt d’acolliment de les visites de la Roca dels Bous, un jaciment neandertal en què s’han trobat restes d’aquests homínids de fa 50.000 anys i que encara està en procés d’excavació. El visitant fa una part del recorregut de manera autònoma i amb el suport d’una tauleta digital tipus iPad on hi ha informació detallada sobre la seva forma de vida i el paisatge que l’envolta. Finalment, a la zona d’excavació, el guia dóna a conèixer els mecanismes i la metodologia que s’utilitza per interpretar el passat d’aquests homínids i recuperar el registre fòssil.
   
  A més, també oferim la possibilitat de viatjar en el temps amb l’objectiu de veure i experimentar com era la vida quotidiana a la prehistòria. Disposem del Parc Arqueològic Didàctic, una instal·lació educativa que conté rèpliques de campaments i cabanes prehistòriques i altres espais que simulen diferents elements d’una excavació arqueològica. El visitant pot fabricar estris prehistòrics, comprovar l’habilitat dels participants amb l’activitat de caça simulada (tir amb arc i propulsor), familiaritzar-se amb l’art prehistòric fent pintures rupestres i apropar-se al seu món simbòlic elaborant ornaments i collars.
   
  L’Espai Orígens també és un punt d’informació sobre la Ruta dels Orígens, un itinerari transfronterer destinat a un perfil de turista interessat en temes científics i que recorre diferents punts de les dues bandes del Pirineu. El centre disposa d’una sala d’exposicions temporals, una zona de botiga de productes locals a més de llibres i articles de la Roca dels Bous i una sala polivalent on tenen lloc conferències i tallers.