Centre de Natura d´Odèn

Informació de contacte:

 

 

Centre de Natura d´Odèn

Ctra. L-401 del Pont d''Espia a Coll de Jou, km 18,8
25283, Odèn
Web: www.centrenatura.net
Email: info@centrenatura.net
647 805 702/3

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • El Centre de Natura d'Odèn ofereix un conjunt de rutes especialment indicades per a visitants i grups d'escolars per donar a conèixer de manera més atractiva i didàctica les característiques diferencials d'aquest petit municipi, els seus recursos, els seus molins i castells

  A més a més aquest Centre ofereix rutes per llocs desconeguts pels visitants així com informació dels restaurants, fondes, càmpings i de l'allotjament rural del municipi.

   

  RUTES GUIADES

   
  Nota: el punt d'inici de totes les visites és el Centre de Natura.
   
  • VISITA GUIADA A LES SALINES DE CAMBRILS 

   Durada prevista: 90-120 minuts

   Visita d'una antiga explotació salina de muntanya on podrem conèixer l'enginyós sistema d'aprofitament de l'aigua dolça i de l'aigua salada. Aprofitament de l'aigua dolça mitjançant tot un seguit de molins per produir energia. Extracció de sal a partir de l'evaporació de l'aigua salada dipositada sobre unes eres; aquesta aigua, carregada amb salts dissoltes, té el seu origen en unes fonts naturals a 300 metres de distància. La canalització d'aquestes aigües des del brollador fins a la bassa d'emmagatzematge és de fusta de pi. La sal es comercialitzava arreu de les poblacions veïnes i es feia servir per cuinar, per conservar els aliments, etc.
   
  • VISITA GUIADA PELS RACONS MÉS EMBLEMÀTICS I SORPRENENTS D'ODÈN 

   Durada prevista: 180 minuts
   • Mirador de la Serra Seca
   • Castell de Cambrils
   • Església de St. Martí de Cambrils
   • Esquerdes a les roques, diferents tipus de roques i minerals
   • Salt d'aigua de Cal Sala
   • Ecosistemes forestals

   Es tracta d'un itinerari naturalista i cultural en el qual es dóna a conèixer la geologia, les principals espècies vegetals amb propietats medicinals i els animals existents a la zona, com també els elements del patrimoni històric i cultural del municipi.
   

  ODÈN

   
  El municipi d'Odèn es caracteritza per tenir una diferència altitudinal superior a 1800m entre el punt més baix i el més alt, això permet l'existència d'una gran diversitat faunística i florística en molt poc espai, així com elements geològics d'especial rellevància arreu del municipi.
   
  Odèn, és un municipi amb una extraordinària riquesa natural, cultural i social que uns educadors ambientals la divulguen a través d'unes rutes guiades.

  Ens endinsarem als indrets més emblemàtics d'un entorn natural on el temps s'atura per deixar pas a les sensacions.

  Les salines de Cambrils, els entorn sorprents, els impressionants salts d'aigua, els castells i les esglésies d'estil romànic, les coves inèdites, els mites i llegendes, les tradicions ancestrals, la gastronomia i la seva gent conformen un territori únic que deixa cautivat a tots els visitants.