Espais Naturals

 


Poques destinacions com el Pirineu i les Terres de Lleida poden oferir uns paisatges tan captivadors i variats on el visitant pot gaudir durant les quatre estacions de l’any d’un entorn natural, complementat per l’autenticitat i l’amabilitat de la seva gent. En aquest espai trobaràs els principals Espais Naturals de la demarcació de Lleida, els quals t’ofereixen una gran varietat d’activitats i propostes lúdiques per gaudir de la natural en l’estat més pur. En definitiva, una destinació ideal per passar-hi uns dies de vacances o per fer-hi escapades amb els amics i la família. T’hi apuntes?

 

Estany de Montcortès

Informació de contacte:

 

 

Estany de Montcortès

Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà - Camí de la Cabanera, s/n
25560, Sort
Web: turisme.pallarssobira.cat/
Email: turisme@pallarssobira.cat
973 62 10 02

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

   • Inclòs dins el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). És l’únic estany de la comarca del Pallars Sobirà (Pirineus) que no té un origen glacial, sinó càrstic. Les seves aigües provenen d’un brollador intern, i té una profunditat que oscil·la entre els 20 i els 40 metres aproximadament. Aquesta zona lacustre és una de les reserves d’aus aquàtiques més importants del Pirineu, i n’acull una gran varietat de migratòries, com l’ànec de coll verd, l’àguila pescadora o el becadell. A més conté una diversitat d’espècies de flora i fauna, algunes de les quals poc representades al territori pirinenc. Des de l’estany es poden fer diverses rutes de senderisme i també s’hi pot practicar la pesca i el bany.

    Com arribar-hi: Des de Gerri de la Sal, direcció Sort, cal agafar la carretera comarcal que surt a l’esquerra cap a la Pobleta de Bellveí. L’estany es troba a 12 km.