Espais Naturals

 


Poques destinacions com el Pirineu i les Terres de Lleida poden oferir uns paisatges tan captivadors i variats on el visitant pot gaudir durant les quatre estacions de l’any d’un entorn natural, complementat per l’autenticitat i l’amabilitat de la seva gent. En aquest espai trobaràs els principals Espais Naturals de la demarcació de Lleida, els quals t’ofereixen una gran varietat d’activitats i propostes lúdiques per gaudir de la natural en l’estat més pur. En definitiva, una destinació ideal per passar-hi uns dies de vacances o per fer-hi escapades amb els amics i la família. T’hi apuntes?

 

El Parc de la Mitjana

Informació de contacte:

 

 

El Parc de la Mitjana

Major, 31 bis - Lleida
25007, Lleida
Web: www.turismedelleida.cat
Email: infoturisme@paeria.es
902 250 050

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • El Parc Municipal de la Mitjana (el Segrià) és un espai natural situat a l'entrada de la ciutat de Lleida, que conserva en molt bon estat ecosistemes representatius del bosc de ribera de la terra baixa mediterrània. Des de l'any 1992, l'Ajuntament de Lleida ha ordenat i gestionat el parc amb la finalitat de compatibilitzar l'ús públic de l'espai natural amb els valors ecològics que conté.

  Les 90 hectàrees de superfície han permès una ordenació de l'espai amb itineraris senyalitzats, equipaments per a l'observació i el gaudi de la natura i l'organització d'activitats d'educació ambiental i restauració ecològica, que han convertit el Parc de la Mitjana en un indret emblemàtic per als ciutadans.

  El Parc de la Mitjana és dotat amb els elements necessaris perquè sigui accessible per a totes les persones en gran part dels seus espais i itineraris:

   
  • L'accés a les taules de pícnic per a les persones que van amb cadira de rodes o la senyalització per a cecs o persones amb deficiència visual.
  • Disminució dels pendents per permetre el pas de persones amb cadira de rodes; construcció d'una vora al lateral dret del camí per conduir les persones amb problemes visuals que caminen amb bastó; prolongació de tarimes dels ponts i les passarel·les sobre el riu i els braços secundaris, per eliminar els esglaons i disminuir els desnivells que dificultaven l'accés rodat.
  • Senyalització general de situació al parc: panells indicatius dels camins accessibles i els principals punts d'interès del recorregut (riu, bosc, centre d'interpretació, observatoris...), com també cartells explicatius amb relleu i en llenguatge braille.
  • Observatoris d'aus adaptats per facilitar la visió dels ocells a les persones assegudes en cadira de rodes.