Parc Astronòmic del Montsec

 

 

La serra del Montsec: Destinació turística i reseva Starlight

El Parc Astronòmic Montsec (PAM), situat al municipi d’Àger (la Noguera), aprofita les característiques úniques de la zona del Montsec per a la realització de recerca, formació i divulgació de la ciència, especialment de l'astronomia.

I és que la serra del Montsec té la doble certificació de Destinació Turística i Reserva Starlight, que atorga la Fundació Starlight amb l’aval de la UNESCO per distingir els millors espais per observar els estels. Una distinció que acredita la zona com un dels llocs del món en què millor es poden veure les estrelles i més idonis per organitzar-hi activitats turístiques relacionades amb la contemplació del firmament i lligades a la qualitat màxima del cel i la seva protecció contra la contaminació lluminosa.

El PAM aprofita aquestes característiques úniques, que fan del Montsec el lloc més adequat de Catalunya per a la instal·lació d'uns centres amb les particularitats de l'Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) i del Centre d'Observació de l'Univers (COU).

El PAM consta de dos elements principals: el Centre d'Observació de l'Univers (COU) i l'Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM). El Centre d'Observació de l'Univers (COU) es troba situat al municipi d'Àger (la Noguera), a una distància de 3,5 km del nucli urbà, al costat del camí que condueix al Coll d'Ares. 

Us animem a visitar-los i a gaudir d’un dels cels més estel·lars del món.Parc Astronòmic del Montsec Centre d’Observació de l’Univers
Camí del Coll d’Ares, s/n, 25691- Àger

Tel. (+34) 973 053 022 / (+34) 973 455 246
info@parcastronomic.cat
www.parcastronomic.cat