Aus


Per a cada espècie hem elaborat una fitxa que conté d'una manera senzilla i visual la informació bàsica per saber-ne més i poder-la localitzar. A més de la fotografia i la veu, s'hi afegeixen uns codis que indiquen l'hàbitat on més comunament hi són i el grau aproximat de dificultat per trobar-les (baixa, mitjana o alta). Es fa també una breu descripció del seu estatus i, si s'escau, consells per cercar-les. Finalment s'afegeix un mapa que fa una tria de les millors comarques on anar a observar-les, en l'època de cria.

En alguns casos és millor anar a trobar-les a l'hivern o en àrees limítrofes a la demarcació de Lleida. Previsiblement (i més encara en el cas de les aus, gràcies a la seva mobilitat) l'estatus, la distribució i les poblacions aquí descrits variaran en alguns casos, i és per això que estarem molt agraïts de rebre les vostres aportacions.

 

Simbologia 

 

Dificultat:

Alta   Mitja   Baixa
 

Estatus:


Estival

Migrant

Hivern

Resident
 

Habitat:


Forestal

Estepari

Matollar

Aquàtic
habitat_roquisar
Roquissar

Alta muntanya

Camps i conreu
 

 

Abellerol - Merops apiaster

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • Escoltar só:

   

  © sons d’ocells Eloïsa Matheu

   

  Dificultat baixa Dificultat baixa

  EstivalEstepariAlta muntanyaCamps i conreus

   

  Espais naturals


  Embassament d’Utxesa (inclou la Reserva Natural de Fauna Salvatge d’Utxesa) Aiguabarreig del Segre – Ebre - Cinca Estany d’Ivars-Vila-sana Serra del Montsec (inclou la Reserva Natural Parcial de Mont-rebei) Tossals d’Almatret Reserva Nacional de caça Serra de Boumort La Terreta (inclou la Vall Alta del Serradell i Serra de Sant Gervàs) Secans de Lleida (inclou la Reserva Natural Parcial de Mas de Melons, Alguaire-Almenar, Balaguer-Castelló de Farfanya, secà de Bellunt, els Plans de Sió, Belianes-Preixana, Alfés-Castelldans i Serós) Embassament de Sant Llorenç de Montgai (inclou la Reserva Natural de Fauna Salvatge de l’embassament de Sant Llorenç de Montgai) Curs baix del riu Segre (inclou la Mitjana, el Sot del Fuster, l’Aiguabarreig del Segre i el Noguera Ribagorçana) Mont-roig (inclou l’Aiguabarreig del Segre i el Noguera Pallaresa) Valls de Sió-Llobregós Granyena de Segarra

   

  Descripció
   

  Tret de les comarques més septentrionals, l'abellerol és comú a totes les terres de Lleida, on assoleix les màximes densitats del Principat i on nia en talussos en camps oberts i entorns conreuats de tota mena.