Aus


Per a cada espècie hem elaborat una fitxa que conté d'una manera senzilla i visual la informació bàsica per saber-ne més i poder-la localitzar. A més de la fotografia i la veu, s'hi afegeixen uns codis que indiquen l'hàbitat on més comunament hi són i el grau aproximat de dificultat per trobar-les (baixa, mitjana o alta). Es fa també una breu descripció del seu estatus i, si s'escau, consells per cercar-les. Finalment s'afegeix un mapa que fa una tria de les millors comarques on anar a observar-les, en l'època de cria.

En alguns casos és millor anar a trobar-les a l'hivern o en àrees limítrofes a la demarcació de Lleida. Previsiblement (i més encara en el cas de les aus, gràcies a la seva mobilitat) l'estatus, la distribució i les poblacions aquí descrits variaran en alguns casos, i és per això que estarem molt agraïts de rebre les vostres aportacions.

 

Simbologia 

 

Dificultat:

Alta   Mitja   Baixa
 

Estatus:


Estival

Migrant

Hivern

Resident
 

Habitat:


Forestal

Estepari

Matollar

Aquàtic
habitat_roquisar
Roquissar

Alta muntanya

Camps i conreu
 

 

Agró blanc - Egretta alba

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • Escoltar só:

   

  © sons d’ocells Eloïsa Matheu

   

  Dificultat baixa Dificultat baixa

  HivernantAquàtic

   

  Espais naturals

   

  Embassament d’Utxesa (inclou la Reserva Natural de Fauna Salvatge d’Utxesa) Aiguabarreig del Segre – Ebre - Cinca Estany d’Ivars-Vila-sana Curs baix del riu Segre (inclou la Mitjana, el Sot del Fuster, l’Aiguabarreig del Segre i el Noguera Ribagorçana)

   

  Descripció

   

  Espècie que havia estat sols accidental a Catalunya i que progressivament s'ha anat fent més freqüent. A les terres de Lleida és resident des de fa uns 10 anys a l'Aiguabarreig, on és molt fàcil d'observar en qualsevol mes de l'any i on hi ha ferms indicis de reproducció a l'illa dels Martinets. A Utxesa també se n'ha detectat alguna possible nidificació.