Aus


Per a cada espècie hem elaborat una fitxa que conté d'una manera senzilla i visual la informació bàsica per saber-ne més i poder-la localitzar. A més de la fotografia i la veu, s'hi afegeixen uns codis que indiquen l'hàbitat on més comunament hi són i el grau aproximat de dificultat per trobar-les (baixa, mitjana o alta). Es fa també una breu descripció del seu estatus i, si s'escau, consells per cercar-les. Finalment s'afegeix un mapa que fa una tria de les millors comarques on anar a observar-les, en l'època de cria.

En alguns casos és millor anar a trobar-les a l'hivern o en àrees limítrofes a la demarcació de Lleida. Previsiblement (i més encara en el cas de les aus, gràcies a la seva mobilitat) l'estatus, la distribució i les poblacions aquí descrits variaran en alguns casos, i és per això que estarem molt agraïts de rebre les vostres aportacions.

 

Simbologia 

 

Dificultat:

Alta   Mitja   Baixa
 

Estatus:


Estival

Migrant

Hivern

Resident
 

Habitat:


Forestal

Estepari

Matollar

Aquàtic
habitat_roquisar
Roquissar

Alta muntanya

Camps i conreu
 

 

Agró roig - Ardea purpurea

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • Escoltar só:

   

  © sons d’ocells Eloïsa Matheu

   

  Dificultat baixa Dificultat baixa

  EstivalAquàtic

   

  Espais naturals

   

  Embassament d’Utxesa (inclou la Reserva Natural de Fauna Salvatge d’Utxesa) Aiguabarreig del Segre – Ebre - Cinca Estany d’Ivars-Vila-sana Embassament de Sant Llorenç de Montgai (inclou la Reserva Natural de Fauna Salvatge de l’embassament de Sant Llorenç de Montgai) Embassament de Terradets (inclou la Reserva Natural Parcial de Noguera Pallaresa-Collegats) Curs baix del riu Segre (inclou la Mitjana, el Sot del Fuster, l’Aiguabarreig del Segre i el Noguera Ribagorçana)

   

  Descripció

   

  Nidificant als canyissars dels aiguamolls de la plana de Lleida, on és de fàcil observació. Els indrets que n'acullen més parelles són l'embassament d'Utxesa (unes 100 parelles) i l'Aiguabarreig del Segre, Cinca i Ebre (unes 50 parelles). Talment es localitza escampat arreu com a nidificant a bona part de la xarxa de rec, basses, pantans i clamors, particularment a les comarques del sud de Lleida.