Aus


Per a cada espècie hem elaborat una fitxa que conté d'una manera senzilla i visual la informació bàsica per saber-ne més i poder-la localitzar. A més de la fotografia i la veu, s'hi afegeixen uns codis que indiquen l'hàbitat on més comunament hi són i el grau aproximat de dificultat per trobar-les (baixa, mitjana o alta). Es fa també una breu descripció del seu estatus i, si s'escau, consells per cercar-les. Finalment s'afegeix un mapa que fa una tria de les millors comarques on anar a observar-les, en l'època de cria.

En alguns casos és millor anar a trobar-les a l'hivern o en àrees limítrofes a la demarcació de Lleida. Previsiblement (i més encara en el cas de les aus, gràcies a la seva mobilitat) l'estatus, la distribució i les poblacions aquí descrits variaran en alguns casos, i és per això que estarem molt agraïts de rebre les vostres aportacions.

 

Simbologia 

 

Dificultat:

Alta   Mitja   Baixa
 

Estatus:


Estival

Migrant

Hivern

Resident
 

Habitat:


Forestal

Estepari

Matollar

Aquàtic
habitat_roquisar
Roquissar

Alta muntanya

Camps i conreu
 

 

Cogullada fosca - Galerida theklae

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • Escoltar só:

   

  © sons d’ocells Eloïsa Matheu

   

  Dificultat baixa Dificultat baixa

  ResidentMatollar

   

  Espais naturals

  Tossals d’Almatret La Terreta (inclou la Vall Alta del Serradell i Serra de Sant Gervàs) Secans de Lleida (inclou la Reserva Natural Parcial de Mas de Melons, Alguaire-Almenar, Balaguer-Castelló de Farfanya, secà de Bellunt, els Plans de Sió, Belianes-Preixana, Alfés-Castelldans i Serós) Mont-roig (inclou l’Aiguabarreig del Segre i el Noguera Pallaresa) Valls de Sió-Llobregós Granyena de Segarra

   

  Descripció

  La trobarem arreu dels Països Catalans, però al Principat ben bé tota la població se situa entre les terres de la plana de Lleida i l'entorn de l'Ebre. En concret, a les terres de Ponent les majors densitats es donen en àrees com la comarca de les Garrigues i els espais naturals de l'Aiguabarreig, és a dir, el massís de Montllober al terme de Massalcoreig.