Aus


Per a cada espècie hem elaborat una fitxa que conté d'una manera senzilla i visual la informació bàsica per saber-ne més i poder-la localitzar. A més de la fotografia i la veu, s'hi afegeixen uns codis que indiquen l'hàbitat on més comunament hi són i el grau aproximat de dificultat per trobar-les (baixa, mitjana o alta). Es fa també una breu descripció del seu estatus i, si s'escau, consells per cercar-les. Finalment s'afegeix un mapa que fa una tria de les millors comarques on anar a observar-les, en l'època de cria.

En alguns casos és millor anar a trobar-les a l'hivern o en àrees limítrofes a la demarcació de Lleida. Previsiblement (i més encara en el cas de les aus, gràcies a la seva mobilitat) l'estatus, la distribució i les poblacions aquí descrits variaran en alguns casos, i és per això que estarem molt agraïts de rebre les vostres aportacions.

 

Simbologia 

 

Dificultat:

Alta   Mitja   Baixa
 

Estatus:


Estival

Migrant

Hivern

Resident
 

Habitat:


Forestal

Estepari

Matollar

Aquàtic
habitat_roquisar
Roquissar

Alta muntanya

Camps i conreu
 

 

Tallarol capnegre - Sylvia melanocephala

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • Escoltar só:

   

  © sons d’ocells Eloïsa Matheu

   

  Dificultat baixa Dificultat baixa

  ResidentMatollar


   

  Espais naturals

  Embassament d’Utxesa (inclou la Reserva Natural de Fauna Salvatge d’Utxesa) Aiguabarreig del Segre – Ebre - Cinca Estany d’Ivars-Vila-sana Tossals d’Almatret Embassament de Sant Llorenç de Montgai (inclou la Reserva Natural de Fauna Salvatge de l’embassament de Sant Llorenç de Montgai) Curs baix del riu Segre (inclou la Mitjana, el Sot del Fuster, l’Aiguabarreig del Segre i el Noguera Ribagorçana) Mont-roig (inclou l’Aiguabarreig del Segre i el Noguera Pallaresa)

   

  Descripció
   

  Molt comú. Es pot trobar en tota mena d'ambients mediterranis. A les terres de Ponent les majors densitats es donen als trams més occidentals de la plana de Lleida i a les comarques de l'extrem sud.