Aus


Per a cada espècie hem elaborat una fitxa que conté d'una manera senzilla i visual la informació bàsica per saber-ne més i poder-la localitzar. A més de la fotografia i la veu, s'hi afegeixen uns codis que indiquen l'hàbitat on més comunament hi són i el grau aproximat de dificultat per trobar-les (baixa, mitjana o alta). Es fa també una breu descripció del seu estatus i, si s'escau, consells per cercar-les. Finalment s'afegeix un mapa que fa una tria de les millors comarques on anar a observar-les, en l'època de cria.

En alguns casos és millor anar a trobar-les a l'hivern o en àrees limítrofes a la demarcació de Lleida. Previsiblement (i més encara en el cas de les aus, gràcies a la seva mobilitat) l'estatus, la distribució i les poblacions aquí descrits variaran en alguns casos, i és per això que estarem molt agraïts de rebre les vostres aportacions.

 

Simbologia 

 

Dificultat:

Alta   Mitja   Baixa
 

Estatus:


Estival

Migrant

Hivern

Resident
 

Habitat:


Forestal

Estepari

Matollar

Aquàtic
habitat_roquisar
Roquissar

Alta muntanya

Camps i conreu
 

 

Pardal d'ala blanca - Montifringilla nivalis

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • Escoltar só:

   

  © sons d’ocells Eloïsa Matheu

   

  Dificultat alta Dificultat alta

  ResidentAlta muntanya


   

  Espais naturals

  Parc Natural de l’Alt Pirineu Parc Natural del Cadí-Moixeró Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Reserva Nacional de caça Alt Pallars - Aran (inclou la Reserva Natural Parcial de l’Alt Àneu) Reserva Nacional de caça Cerdanya – Alt Urgell

   

  Descripció
   

  En tot el territori català només el trobarem restringit als sectors pirinencs més estrictes, per damunt dels 1.800 metres. Es tracta d'una espècie molt escassa a l'època de nidificació. Fora d'ella es pot observar més escampat arreu del territori, fins i tot en estols, però sense deixar de ser una espècie rara al nostre país.